MEE Academie

Als dé kennispartner op het gebied van leven en omgaan met een beperking verzorgt de MEE Academie een geaccrediteerd opleidingsaanbod.

Voor professionals en vrijwilligers
Of je nu als professional of vrijwilliger werkt binnen het sociaal domein, een gemeente, het onderwijs of een ander soort organisatie. Je hebt in je werk vast in meer of mindere mate contact met anderen. Grote kans dat je ook te maken hebt met iemand met een verborgen beperking. Eén op de acht Nederlanders leeft immers met een beperking die niet direct zichtbaar is. Denk aan niet-aangeboren hersenletsel, autisme of een licht verstandelijke beperking. Hoe zorg je ervoor dat jouw dienstverlening en communicatie afgestemd zijn op die ander en dat jullie elkaar begrijpen?

Praktijkgerichte opleidingen
Je kunt bij ons terecht voor praktijkgerichte opleidingen waarbij je inzicht krijgt in het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Een hoge mate van interactiviteit, aansluitende casuïstiek op de dagelijkse praktijk van de deelnemers en de inzet van ervaringsdeskundigheid kenmerken onze trainingen. We bieden een mix van leerinterventies waarbij leren van- en leren met elkaar op verschillende manieren vorm krijgt. Wat je bij ons leert, kun je direct toepassen in jouw dagelijkse praktijk. Dit vergroot het succes van je werk en van je organisatie. Ons gehele opleidingsaanbod bieden wij aan als open inschrijving of als een op maat gemaakt in-company traject.

Voor mensen met een niet-zichtbare beperking is het vaak extra lastig om aansluiting te vinden bij de maatschappij. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet binnen zijn of haar mogelijkheden. Wij geloven dat dit haalbaar is als organisaties en professionals zich ervan bewust zijn dat mensen een onzichtbare beperking kunnen hebben en ze weten hoe ze hun dienstverlening en communicatie op deze mensen kunnen afstemmen. Met de MEE Academie zetten wij ons hiervoor in.