Autisme Belevingscircuit

Workshop:
Een praktische en doelgerichte workshop waarbij je door middel van verschillende opdrachten zelf de impact van autisme gaat ervaren. Ook de nieuwste inzichten van de voorspellende brein van Peter Vermeulen komen terug in de workshop.

Investering:
De investering bedraagt €129,- per deelnemer.

Autisme Belevingscircuit
Data en Inschrijven

Het Autisme Belevingscircuit geeft een inkijk in hoe mensen met autisme de wereld kunnen ervaren. Tijdens de 3 uur durende workshop krijg je korte opdrachten die de belevings- en gevoelswereld van iemand met autisme kan symboliseren.

Workshop
Je gaat zelf ervaren hoe het is om autisme te hebben. Je leert hierdoor beter begrijpen wat de impact van autisme kan zijn op iemands dagelijks leven. Na iedere opdracht krijg je tips die je kunt gebruiken in je benadering en communicatie met iemand met autisme. Tijdens deze workshop is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je tips mee te geven.

Voor wie?
Dit programma is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Je opleidingsniveau is minimaal mbo 4.

Resultaat
Na het volgen van deze workshop:

  • Heb je ervaren hoe mensen met autisme zich kunnen voelen.
  • Begrijp je hoe mensen met autisme kunnen vastlopen door het ontbreken van concrete communicatie.
  • Heb je ervaren hoe het is om teveel prikkels te moeten verwerken.
  • Begrijp je hoe frustraties kunnen oplopen door het ontbreken van overzicht.
  • Heb je tips meegekregen in de omgang en communicatie.

Locatie:
MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​Stadionstraat 28, 4815 NG, Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.

Ervaring van een deelnemer:Ik kan mij nu beter verplaatsen in de frustraties van een leerling met autisme. Tijdens deze workshop is mij nog meer duidelijk geworden hoe mensen met een vorm van autisme zich soms kunnen voelen. Zowel op school als thuis kan ik hiermee goed vooruit. Bedankt!”