Programma omgaan met autisme

Ervaren, herkennen en optimaal weten omgaan met autisme

  • Volledige overprikkeling waardoor iemand niet meer kan functioneren.
  • Gemaakte afspraken niet nakomen.
  • Vastlopen in een dagelijkse handeling.

Het zijn voorbeelden van situaties die zich vaak kunnen voordoen bij iemand met autisme? Weet jij dit te herkennen en weet hoe je dan het beste kunt handelen?

Je leert dit in het programma Ervaren, herkennen en omgaan met autisme. Dit programma richt zich op het vergroten van basiskennis op het gebied van omgaan met mensen met autisme (ASS). Door middel van diverse interactieve werkvormen staat het verdiepen van kennis, bewustwording en het oefenen van vaardigheden centraal. Tijdens een belevingscircuit ervaar je als deelnemer hoe het is om je met autisme staande te houden in onze maatschappij. Deze ervaring in combinatie met het theoretisch kader leidt tot begrip, inzicht en praktische handvatten in het omgaan- en communiceren met mensen met een vorm van autisme.

Voor wie?
Dit programma is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme.

 

 

Programma:
Het programma is opgebouwd uit drie onderdelen; online voorbereiding, een live-bijeenkomst en een online terugkombijeenkomst.

Groep 1:
Live-bijeenkomst: Donderdag 10 maart 2022 van 09:30 uur tot 12:30 uur
Online terugkombijeenkomst: donderdag 23 juni van 14:00 uur tot 16:00 uur

Aanmelden:
Inschrijfformulier 10 maart & 23 juni 2022

Investering:
De investering bedraagt €198,- per deelnemer.

Locatie:
MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​
Stadionstraat 28  ​4815 NG  Breda

Accreditatie
Het complete opleidingsprogramma is geaccrediteerd bij SKJ en bij Registerplein en levert 6 opleidingspunten op.

In-company
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe dit programma voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.