Herkennen van en omgaan met mensen met autisme

Training:
De training is opgebouwd uit drie onderdelen; een online voorbereiding, een live-bijeenkomst (één dagdeel) en een online terugkombijeenkomst (één dagdeel). De nieuwste inzichten van de voorspellende brein van Peter Vermeulen zijn in deze training verwerkt.

Investering:
De investering bedraagt €225,- per deelnemer.

Accreditatie:
De complete training is geaccrediteerd bij Registerplein (7,5 punten) en SKJ (4 punten).

Herkennen van en omgaan met mensen met autisme
Data en Inschrijven

Volledige overprikkeling waardoor iemand niet meer kan functioneren, gemaakte afspraken niet nakomen, vastlopen in een dagelijkse handeling, het zijn voorbeelden van situaties die zich vaak kunnen voordoen bij iemand met autisme. Weet jij dit te herkennen en hoe je dan het beste kunt handelen?

Training
Deze training richt zich op het vergroten van basiskennis op het gebied van omgaan met mensen met autisme (ASS). Door middel van diverse interactieve werkvormen staat het verdiepen van kennis, bewustwording en het oefenen van vaardigheden centraal. Tijdens belevingsoefeningen ervaar je als deelnemer hoe het is om je met autisme staande te houden in onze maatschappij. Deze ervaring in combinatie met het theoretisch kader leidt tot begrip, inzicht en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een vorm van autisme. Tijdens deze training is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je tips mee te geven.

Voor wie?
De training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Je opleidingsniveau is minimaal mbo 4.

Resultaat
Na het volgen van deze training;

  • Begrijp jij hoe het brein werkt van iemand met autisme.
  • Weet jij wat kenmerken zijn van mensen met autisme en kan je deze herkennen.
  • Ervaar je tegen welke frustraties mensen met autisme aan kunnen lopen, wat zorgt voor meer begrip.
  • Begrijp jij het belang van het aanpassen van de communicatie voor mensen met autisme.
  • Ben jij in staat je ondersteuning aan te passen en de omgangstips hierin mee te nemen.
  • Weet je welke kwaliteiten en uitdagingen je hebt in de omgang met mensen met autisme en hoe je hiermee aan de slag kan gaan in je eigen praktijk.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, 4815 NG  Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.

Totaalprogramma Autisme
Je kunt je ook inschrijven voor het totaalprogramma Autisme. Naast de training ‘Herkennen van en omgaan met mensen met Autisme’, volg je ook de Verdiepingstraining ‘Autisme en Stress’. Aansluitend aan elkaar doorloop je zo het hele programma-aanbod autisme. Je ontvangt ook een korting op het inschrijfgeld.

De ervaring van een deelnemer: “Super fijne training, geeft meer inzicht en tools die in de praktijk goed te gebruiken zijn. De oefeningen die we moesten doen hebben ertoe bijgedragen dat je je veel beter in kunt leven in iemand met autisme. Hierdoor begrijp je veel beter waar iemand met autisme dag in dag uit mee worstelt. De aanwezigheid van een ervaringsdeskundige was indrukwekkend en gaf de training zoveel meerwaarde.”