LVB Belevingscircuit

Workshop:
Een praktische en doelgerichte workshop waarbij je door middel van verschillende opdrachten zelf de impact van een Licht Verstandelijke Beperking gaat ervaren.

Investering:
De investering bedraagt €97,- per deelnemer.

LVB Belevingscircuit
Data en Inschrijven

Het LVB Belevingscircuit geeft een inkijk in hoe mensen met een LVB de wereld kunnen ervaren. Tijdens de 3 uur durende workshop krijg je korte opdrachten die de belevings- en gevoelswereld van iemand met LVB kan symboliseren.

Workshop
Tijdens het belevingscircuit ervaar je hoe het is om je met een licht verstandelijke beperking staande te houden. Je gaat zelf beleven hoe ingewikkeld onze maatschappij kan zijn voor iemand met een licht verstandelijke beperking en welke emoties dit kan oproepen. Het zal leiden tot inzichten en meer begrip in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking.

Voor wie?
Dit programma is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met LVB. Je opleidingsniveau is minimaal mbo 4.

Resultaat
Na het volgen van deze workshop:

  • Weet je waar mensen met LVB tegenaan kunnen lopen in onze complexe maatschappij.
  • Heb je ervaren wat onduidelijke communicatie met je kan doen.
  • Weet je en heb je ervaren hoe frustrerend het kan zijn als de wereld om je heen te ingewikkeld is.
  • Weet je hoe je communicatie met mensen met een LVB eenvoudiger en makkelijker te maken.

Locatie:
MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, 4815 NG, Breda

In-company
Het is ook mogelijk om deze workshop in-company te volgen. Wil je weten hoe dit programma voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Ervaring van een deelnemer: “Mijn deelname aan het LVB Belevingscircuit was een eyeopener. De oefeningen geven inzicht in het eigen handelen. De toelichting van de ervaringsdeskundige is van grote toegevoegde waarde.”