Workshop: Herkennen van en omgaan met mensen met laaggeletterdheid

Workshop:
Een workshop van één dagdeel waarbij je leert hoe je in je communicatie meer aansluiting vindt bij de ander. Je leert je bewustwording en vaardigheden rondom taal en jouw eigen taalgebruik te vergroten.

Investering:
De investering bedraagt € 129,00 per deelnemer.

Workshop: Herkennen van en omgaan met mensen met laaggeletterdheid
Data en Inschrijven

Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving. Het gebruik van onder andere moeilijke woorden, lange zinnen en een hoog spreektempo zorgen ervoor dat communicatie voor veel mensen onbegrijpelijk is. Naar jouw idee leg je iets duidelijk uit. Toch heb je het idee dat degene tegenover je het niet begrijpt. Hoe kan dat? 

Workshop 
Deze workshop richt zich op het vergroten van bewustwording en vaardigheden rondom taal en jouw taalgebruik. Je leert om concrete en eenvoudige woorden te gebruiken. Je leert korte zinnen te maken. En je leert rustig te praten en pauzes in te lassen. Dit doe je met verschillende oefeningen: op papier en door te doen.

Voor wie?
Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact komen met mensen en die meer aansluiting zoeken in de communicatie met de ander.

Resultaat
Na het volgen van deze workshop;

  • Weet jij welke verschillende taalniveaus er zijn.
  • Ben jij in staat te signaleren op welk taalniveau iemand functioneert.
  • Begrijp jij het belang van het aanpassen van de communicatie.
  • Weet jij wat verwerkingssnelheid inhoudt.
  • Ben jij in staat je schriftelijke en verbale communicatie aan te passen.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​Stadionstraat 28, ​4815 NG, Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.