Herkennen van en omgaan met mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Training:
De training is opgebouwd uit drie onderdelen; een online voorbereiding, een live-bijeenkomst (één dagdeel) en een online terugkombijeenkomst (één dagdeel).

Investering:
De investering bedraagt €225,- per deelnemer.

Accreditatie:
De complete training is geaccrediteerd bij Registerplein (8 punten) en SKJ (4 punten).

Herkennen van en omgaan met mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Data en Inschrijven

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verandert iemands leven permanent. Zowel voor de persoon met het letsel als voor de omgeving leveren de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied vaak problemen op.

  • Hoe ga je om met de beperkingen, het onbegrip en de frustratie als de wereld om je heen te ingewikkeld is geworden?
  • Wat doet dit met je?
  • Wat doe je om het teveel aan prikkels te reguleren?
  • Hoe zorg je voor een nieuwe balans in je leven?

Training
Als deelnemer van dit programma ga je zelf ervaren waar mensen met NAH tegenaan kunnen lopen en welke emoties dit kan oproepen. De belevingsopdrachten zullen je begrip, inzichten en praktische handvatten geven in het omgaan en communiceren met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het opdoen van dieptekennis en tools en tips in de begeleiding van en de communicatie met mensen met NAH staat tijdens dit programma centraal. Tijdens deze training is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je tips mee te geven.

Voor wie?
Dit programma is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met niet aangeboren hersenletsel.

Resultaat
Na het volgen van deze training:

  • Weet je wat niet-aangeboren hersenletsel is.
  • Ken je de mogelijke oorzaken van NAH.
  • Weet je het verschil tussen aangeboren, traumatisch en niet traumatisch hersenletsel.
  • Ken je de zichtbare en onzichtbare gevolgen van NAH voor de cliënt en zijn/haar omgeving.
  • Heb je tips gekregen in de begeleiding van en de communicatie met mensen met NAH.
  • Heb je door de ervaringsoefeningen een beeld gekregen wat voor invloed NAH kan hebben op het leven van mensen met NAH en hun omgeving.
  • Heb je een beeld kunnen vormen van de impact van NAH voor de getroffenen en hun naasten.

Locatie
MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, ​4815 NG, Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.

De ervaring van een deelnemer: “De training is goed bruikbaar voor de praktijk. Er is een goede afwisseling tussen verschillende werkvormen en ruimte voor eigen inbreng en ervaringen. Deze maken het inzichtelijk wat niet-aangeboren hersenletsel concreet inhoudt en hoe je mensen met NAH het beste kunt ondersteunen. Daarnaast is het fijn dat er interactie is met de cursisten. De ervaringsdeskundige zorgt ervoor dat de theorie wordt samengebracht met de praktijk.”