Programma's voor scholen

De MEE Academie biedt diverse programma’s aan voor leerlingen op praktijkscholen en binnen het voortgezet speciaal onderwijs. Deze programma’s worden in samenwerking met de school verzorgd en worden volledig op maat gemaakt. Met als uiteindelijk doel, dat de school dit programma implementeert in haar curriculum en hiervoor onze MEE Academie uiteindelijk niet meer nodig heeft.

Smart met Geld

Hoe leren we kwetsbare jongeren goed om te gaan met geld? Ze zijn vaak erg gevoelig voor verleidingen terwijl hun portemonnee het meestal niet toelaat. Met als gevolg een grotere kans op financiële problemen en schulden.

In het programma Smart met Geld leren jongeren (preventief) heel praktisch hoe ze met geld om kunnen gaan. De nadruk ligt vooral op het vergroten van bewustwording en weerbaarheid. Met als resultaat: jongeren leren verstandige financiële keuzes te maken en beter hun grenzen aan te geven. Smart met Geld bestaat uit verschillende onderdelen die samen een integrale aanpak vormen.

Smart met Geld richt zich specifiek op jongeren van 15 tot en met 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Ook ouders, docenten, jongerenwerkers en verzorgers krijgen bij Smart met Geld concrete ondersteuning om kwetsbare jongeren uit de schulden te houden.

De verschillende onderdelen in het programma Smart met Geld zijn:

  • Financiële weerbaarheidstraining voor jongeren: Leerlingen van de praktijkschool volgen een training met veel doe-opdrachten. Ze leren verstandige financiële keuzes te maken, zelfstandig om te gaan met geld en zo schulden te voorkomen
  • Themabijeenkomsten voor ouders: Ouders spelen een belangrijke rol bij het sturen en begeleiden van hun kind in het omgaan met geld. In de themabijeenkomsten krijgen ouders handvatten en praktische tips voor de financiële opvoeding van hun kind.
  • Lokale platforms voor professionals: Smart met Geld stimuleert onderlinge samenwerking tussen de betrokken lokale partners.
  • Landelijk netwerk Smart met Geld: Het netwerk bestaat uit organisaties in heel Nederland die met Smart met Geld werken en zo actief kennis en ervaringen uitwisselen.

Meer weten?
Neem contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl voor meer informatie over hoe u het programma Smart met Geld op uw school kunt implementeren. Of bel 088 0282750 om te horen wat onze MEE Academie voor uw school kan betekenen.