Workshop: Teken je MEE?

Workshop:
Een workshop van één dagdeel waarbij je leert hoe tekenen je kan helpen tijdens een gesprek en hoe je de hulpvraag visueel inzichtelijk kan maken.

Investering:
De investering bedraagt € 129,00 per deelnemer.

Accreditatie:
Deze workshop is geaccrediteerd bij Registerplein (3 punten) en
SKJ (3 punten).

Workshop: Teken je MEE?
Data en Inschrijven

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.” Eigenlijk weten we dat allemaal. Waarom passen we dan nog steeds zo weinig visualisatie toe tijdens onze gesprekken?

Iedereen heeft baat bij meer visualisatie tijdens (belangrijke) gesprekken. Het maakt dingen snel helder, het is makkelijker te onthouden en heeft nog veel meer voordelen. Zeker voor mensen met een beperking (autisme, licht verstandelijke beperking, niet- aangeboren hersenletsel, lichamelijke of auditieve beperking, chronische ziekte of psychische problematiek) is visualiseren van essentieel belang omdat zij vaak meer moeite hebben om dingen te begrijpen en te onthouden. Tijdens deze workshop leer je hoe je tekenen kunt inzetten ter ondersteuning tijdens de gesprekken die jij voert met jouw cliënten of klanten.

Voor wie?
Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact komen met mensen (met een beperking). Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de workshop. Iedereen kan eenvoudige tekeningen maken, het gaat er tenslotte om dat je elkaar begrijpt.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​Stadionstraat 28, ​4815 NG, Breda

Resultaat
Na afloop van de workshop:

  • Ken je de toegevoegde waarde van tekenen vanuit het perspectief van jou als professional én vanuit het perspectief van de cliënt/klant.
  • Weet je hoe je visualiseren kan introduceren tijdens je gesprekken en weet je de vertaalslag te maken naar je eigen praktijk waardoor jij jouw gesprekken gaat optimaliseren.
  • Kun je figuren, symbolen, emoties en andere relevante basis aspecten tekenen die jij dagelijks kan gaan gebruiken in jouw praktijk.
  • Heb je ook voor abstracte begrippen, als een WMO aanvraag, ouderschapsplan, WIA uitkering of behandelplan, een hoofd vol ideeën en een toolbox vol tekenvaardigheden die jij de volgende dag meteen kan inzetten tijdens je gesprekken.
  • Heb je een goede stiften set en werkboekje tot je beschikking om direct mee aan de slag te gaan.

Meld je aan en leer hoe tekenen je kan helpen tijdens een gesprek en hoe je de hulpvraag visueel inzichtelijk kan maken!

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.

Ervaring van een deelnemer: “Tekenen verduidelijkt voor jezelf en de cliënt! De trainer was prettig en heeft regelmatig bevraagd waar onze vraagstukken liggen. Veel tekentips gehad om te gebruiken in het werkveld! Samen oefenen en proberen en ideeën uitwisselen. Het was een inspirerende workshop!”