Totaalprogramma Autisme

Totaalprogramma Autisme
Aansluitend aan elkaar volg je de training ‘Herkennen van en omgaan met mensen met Autisme’ en de verdiepingstraining ‘Autisme en Stress’. Daarmee doorloop je het hele programma-aanbod autisme.

Investering:
De investering bedraagt €400,- per deelnemer. Schrijf je je voor de twee trainingen afzonderlijk in dan betaal je 2 x €225,-. Het Totaalprogramma geeft je een voordeel van €50,-.

Accreditatie:
Het Totaalprogramma Autisme is geaccrediteerd bij Registerplein (11,5 punten) en SKJ (11 punten).

Totaalprogramma Autisme
Data en Inschrijven

Volledige overprikkeling waardoor iemand niet meer kan functioneren, gemaakte afspraken niet nakomen, vastlopen in een dagelijkse handeling, het zijn voorbeelden van situaties die zich vaak kunnen voordoen bij iemand met autisme. Weet jij dit te herkennen en hoe je dan het beste kunt handelen?

Totaalprogramma
Het totaalprogramma Autisme bestaat uit de trainingen ‘Herkennen van en omgaan met mensen met autisme’ en de verdiepingstraining ‘Autisme in de praktijk’. Je volgt deze twee trainingen aansluitend aan elkaar en doorloopt hiermee het totale programma-aanbod autisme.

De trainingen richten zich op het vergroten van kennis op het gebied van omgaan met mensen met autisme (ASS). Door middel van diverse interactieve werkvormen staat het verdiepen van kennis, bewustwording en het oefenen van vaardigheden centraal. Tijdens belevingsoefeningen ervaar je als deelnemer hoe het is om je met autisme staande te houden in onze maatschappij. Deze ervaring in combinatie met het theoretisch kader leidt tot begrip, inzicht en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een vorm van autisme. Tijdens de verdiepingstraining krijg je nog meer tools aangereikt om voorspelbaarheid, veiligheid en duidelijkheid te bieden in jouw ondersteuning. Ook krijg je verdiepende theorie over autisme bij mannen en bij vrouwen. Het verschil hierin kan van invloed zijn bij hoe je bij de ander kunt aansluiten. Tijdens deze trainingen is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je tips mee te geven.

Voor wie?
De training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Je opleidingsniveau is minimaal mbo 4.

Resultaat
Na het volgen van deze trainingen;

  • Begrijp jij hoe het brein werkt van iemand met autisme.
  • Weet jij wat kenmerken zijn van mensen met autisme en kan je deze herkennen.
  • Herken je over- en onderprikkeling en ben je in staat tools toe te passen om hierin juist te ondersteunen.
  • Ervaar je tegen welke frustraties mensen met autisme aan kunnen lopen, wat zorgt voor meer begrip.
  • Begrijp jij het belang van het aanpassen van de communicatie voor mensen met autisme.
  • Weet je wat autisme kan betekenen voor mannen en voor vrouwen en ben je je bewust van de verschillen en overeenkomsten.
  • Ben jij in staat je ondersteuning aan te passen en de omgangstips hierin mee te nemen.
  • Weet je welke kwaliteiten en uitdagingen je hebt in de omgang met mensen met autisme en hoe je hiermee aan de slag kan gaan in je eigen praktijk.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, 4815 NG  Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.