Criminaliteit en een Licht Verstandelijke Beperking

Training:
De training is opgebouwd uit drie onderdelen; een online voorbereiding, een live-bijeenkomst (één dagdeel) en een terugkombijeenkomst (één dagdeel).

Investering:
De investering bedraagt €198,- per deelnemer.

Accreditatie: in aanvraag

Criminaliteit en een Licht Verstandelijke Beperking
Data en Inschrijven

Meer dan 45% van de mensen in detentie heeft een licht verstandelijke beperking (LVB).
De kans is dus groot dat mensen met een LVB in aanraking komen met criminaliteit. Maar hoe komt dit precies? Wat zijn risicofactoren? Wat zijn oorzaken? En hoe kan je als professional op tijd ingrijpen door vroegsignalering? Maar vooral, wat kan jij inzetten aan tools en hoe kan jij de kans op criminaliteit verkleinen? Deze én andere zaken worden behandeld tijdens de training ‘Criminaliteit en een Licht Verstandelijke Beperking’.

Training
Tijdens de training maken we een vertaalslag vanuit het geleerde in de e-learning (die je ter voorbereiding maakt) naar jouw eigen praktijk. Dit doormiddel van het doornemen van casussen en het uitvoeren van verschillende oefeningen. Daarnaast ga je aan de slag met diverse tools, zodat je meer kunt aansluiten bij het eigenaarschap en de motivatie van de cliënt. Tijdens deze training is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je tips mee te geven.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor professionals die in hun werk in aanraking komen met mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met criminaliteit. Werkvelden waar bijvoorbeeld aan gedacht kan worden zijn de gemeente, justitie, de politie, het onderwijs en sociaal werk.

Resultaat
Na het volgen van deze training:

  • Heb je theoretische kennis over criminaliteit bij mensen met een LVB.
  • Weet je welke signalen kunnen wijzen op criminaliteit en kun je dit kunt herkennen
  • Weet je wat de beste aanpak is voor criminele mensen met LVB.
  • Weet je hoe je het beste in gesprek kunt gaan met LVB over criminaliteit.
  • Heb je ervaring opgedaan in het gebruiken van diverse tools zoals de risicospiegel, JAW en de toekomstige zelf.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, 4815 NG  Breda

In-company
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe dit programma voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.