Verdiepingstraining: Autisme en Stress

Training:
De training is opgebouwd uit drie onderdelen; een online voorbereiding, een live-bijeenkomst (één dagdeel) en een online terugkombijeenkomst (één dagdeel).

Investering:
De investering bedraagt €225,- per deelnemer.

Accreditatie:
Deze training is geaccrediteerd bij Registerplein (4 punten) en
SKJ (7 punten).

Verdiepingstraining: Autisme en Stress
Data en Inschrijven

Volledige overprikkeling na een lange werkdag of een weekend met sociaal contact, spanning voor een afspraak, niet weten hoe je het overzicht moet behouden in alledaagse taken. Deze situaties zijn voor veel mensen met autisme de realiteit. Situaties die voor spanning en stress kunnen zorgen.

Mensen met autisme ervaren geregeld meer stress dan mensen zonder autisme. Stress die vaak al op jonge leeftijd ontstaat. Maar hoe komt dit precies en welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag? En uit stress zich dan op een andere manier bij vrouwen dan bij mannen met autisme?

Training
Tijdens deze verdiepingstraining krijg je antwoord op al deze vragen. Maar nog belangrijker, je gaat oefenen met tools die helpen om stress te verminderen. Deze tools geven je handvatten om voorspelbaarheid, veiligheid en duidelijkheid te bieden in jouw ondersteuning. De drie belangrijke pijlers waar mensen met autisme vaak behoefte aan hebben.

Een ervaringsdeskundige is de gehele training aanwezig om de kijk op en beleving van autisme en stress, vanuit eigen perspectief te belichten. Tijdens deze training wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk en ga jij naar huis met een rugtas vol met praktische tips, tools en adviezen.

Resultaat
Na afloop van de training:

  • Weet je wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen vrouwen en mannen met autisme.
  • Weet je wat prikkelverwerking is en hoe de prikkelverwerking van mensen met autisme werkt.
  • Weet je wat verkeerde koppelingen zijn en hoe dit werkt.
  • Weet je wat overprikkeling en onderprikkeling is en hoe je dit kan herkennen.
  • Weet je wat een co-morbide stoornis is en hoe dit eruit ziet bij mensen met autisme.
  • Herken je over- en onderprikkeling en ben je in staat tools toe te passen om hierin juist te ondersteunen.
  • Ben jij in staat meer voorspelbaarheid en duidelijkheid te bieden door het toepassen van diverse tools die je aangereikt krijgt in de training.

Voor wie?
Deze training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk óf als naaste te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Om deze module te volgen is het noodzakelijk dat je eerst de training: Herkennen van en omgaan met mensen met autisme hebt gevolgd.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, Stadionstraat 28, ​4815 NG, Breda

In-company maatwerktrajecten
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.

Naast ons aanbod van interactieve trainingen is MEE Academie ook sparringpartner. We denken graag mee over de organisatie en mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen in organisaties. Mee Academie kan bijvoorbeeld ook voorzien in casuïstiekbesprekingen en reflectiemodules. We gaan hierbij uit van maatwerk en investeren in een waardevolle samenwerking.

Totaalprogramma Autisme
Je kunt je ook inschrijven voor het totaalprogramma Autisme. Je volgt de training ‘Herkennen van en omgaan met mensen met Autisme’, en de Verdiepingstraining ‘Autisme en stress’, aansluitend aan elkaar. Zo doorloop je het hele programma-aanbod autisme. Je ontvangt ook een korting op het inschrijfgeld.

De ervaring van een deelnemer: “Erg praktische training, heel toepasbaar. De tools zijn heel fijn om toe te passen, oefeningen waren verhelderend. De ervaringsdeskundige was een erg goede toevoeging.”