Verdiepingstraining: Autisme in de praktijk

Training:
De training is opgebouwd uit drie onderdelen; een online voorbereiding, een live-bijeenkomst en een online terugkombijeenkomst.

Investering:
De investering bedraagt €198,- per deelnemer.

Accreditatie:
Deze training is geaccrediteerd bij Registerplein en levert 4 opleidingspunten op.

Verdiepingstraining: Autisme in de praktijk
Data en Inschrijven

Autisme in de praktijk

Volledige overprikkeling na een lange werkdag of een weekend met sociaal contact, spanning voor een afspraak, niet weten hoe je het overzicht moet behouden in alledaagse taken. Deze situaties zijn voor veel mensen met autisme de realiteit.

Training
Tijdens deze training ga je oefenen met tools die je kan toepassen in bovenstaande situaties. Het geeft je handvatten om voorspelbaarheid, veiligheid en duidelijkheid te bieden in jouw ondersteuning. De drie belangrijke pijlers waar mensen met autisme behoefte aan hebben. Daarnaast krijg je tijdens deze training verdiepende theorie over hoe autisme eruit ziet bij vrouwen en bij mannen. Dit kan namelijk veel verschil uitmaken bij hoe je bij de ander kunt aansluiten.

Onze ervaringsdeskundige is de gehele training aanwezig om naast de theorie en vaardigheden vanuit zijn/ haar perspectief zaken te belichten.
Tijdens deze training wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk en ga jij naar huis met een rugtas vol met praktische tips, tools en adviezen.

Resultaat
Na afloop van de training:

  • Weet je wat autisme kan betekenen voor mannen en voor vrouwen en ben je je bewust van de verschillen en overeenkomsten.
  • Herken je over- en onderprikkeling en ben je in staat tools toe te passen om hierin juist te ondersteunen.
  • Ben jij in staat meer voorspelbaarheid en duidelijkheid te bieden door het toepassen van diverse tools die je aangereikt krijgt in de training.

Voor wie?
Deze training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Om deze module te volgen is het noodzakelijk dat je eerst de training: Herkennen van en omgaan met mensen met autisme hebt gevolgd.

Locatie: MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​
Stadionstraat 28  ​4815 NG  Breda

In-company
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe dit programma voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.