Verdiepingsprogramma LVB en GGZ Problematiek

Bekend is dat GGZ-problematiek vaak voorkomt bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Mensen met een LVB lijden drie tot vijf keer vaker aan een psychische aandoening dan de doorsnee populatie. Aan de ene kant kunnen de moeilijkheden en frustraties, die mensen met LVB in de maatschappij ervaren, leiden tot psychische problemen. Aan de andere kant kan GGZ-problematiek hier los van staan, maar wel tegelijk met LVB voorkomen.

Tijdens dit verdiepingsprogramma bouw je verder op de kennis en vaardigheden die tijdens de basistraining LVB aan bod zijn gekomen. Je leert hoe GGZ problematiek zich bij mensen met LVB laat zien. Tijdens de training worden de achtergrond, signalen en symptomen vanuit recent onderzoek en de DSM 5 behandeld. Psychopathologie ziet er soms bij mensen met een licht verstandelijke beperking anders uit. Tijdens de training wordt hierbij stil gestaan. Je krijgt tips en handvatten op het gebied van communicatie en bejegening van mensen met deze dubbele diagnostiek.

In aansluiting op de training ontvang je als deelnemer werkleeropdrachten die je ondersteunen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Voor wie?
Deze training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme.

Noodzakelijke voorkennis
Voor deze training is een gedegen basiskennis (theorie en praktijk) op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking vereist. Is deze basiskennis onvoldoende aanwezig, dan is het noodzakelijk eerst de training ‘Herkennen van en optimaal weten omgaan met LVB’ te volgen.

Trainingsdagen:

Groep 1
Dag 1: Dinsdag 24 mei 2022
Dag 2: Dinsdag 31 mei 2022

Tijd: van 09:30 uur tot 12:30 uur

Aanmelden:
Inschrijfformulier 24 & 31 mei 2022

Investering:
De investering bedraagt €198,- per deelnemer.

Locatie
MEE West-Brabant, ​Gebouw Tetrade II, ​
Stadionstraat 28 ​4815 NG  Breda

Accreditatie
De training is geaccrediteerd bij SKJ voor 6,5 punten en bij Registerplein voor 6 opleidingspunten.

Schrijf je nu in! Je krijgt na aanmelding een ontvangstbevestiging.

 

In-company
Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe dit programma voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 0282750.