“Door Toekomstcoaching doe ik weer mee in de maatschappij”

Nina is 19 jaar en weet niet wat ze wil. Wil ze verder studeren of wil ze werken? En in welke richting dan? Ze komt er zelf niet uit. Via MEE West-Brabant volgt ze het traject Toekomstcoaching. Langzaam maar zeker komt ze weer in beweging. In dit interview vertelt ze er meer over.

Nina: “Ik kwam bij MEE West-Brabant binnen met de vraag ‘en nu?’. Ik zat al een tijdje thuis en had uiteindelijk de knoop doorgehakt om tijdelijk te stoppen met mijn opleiding Verpleegkunde. Ik wilde wel weer wat gaan doen, maar toch blokkeerde ik. Na een tijdje veranderde de ‘en nu?’-vraag in ‘ik wil weer wat gaan doen, maar niet in de zorg’. Samen met een Toekomstcoach van MEE West-Brabant ben ik hiernaar gaan kijken.

Wel willen maar niet durven

Ik dacht in eerste instantie dat ik onwijs snel een baan zou hebben waar ik eigenlijk niet klaar voor zou zijn. Dit bleek gelukkig niet het geval en ik werd tijdens het hele traject heel goed begeleid. Ik begon als een onzekere meid die wel iets wilde, maar eigenlijk nog niet durfde. Ik werd steeds meer zekerder van mijn zaak. Ik wist op een gegeven moment: ik wil een baan! Niet een baan in de zorg, maar iets totaal anders.

"De Toekomstcoach denkt heel goed mee."

Weer meedoen aan maatschappij

Ik zou het Toekomstcoach-traject aanraden bij anderen. De Toekomstcoach denkt heel goed mee in de mogelijkheden. Denk aan werk, studie of dagbesteding. Er wordt ook gekeken naar waar jij staat als persoon. Je wordt niet in een richting geduwd en er is alle tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Samen onderzoeken wat bij jou past en ook samen stappen zetten. Het Toekomstcoach-traject heeft ervoor gezorgd dat ik langzaamaan weer mee ging doen aan de maatschappij. En uiteindelijk heb ik zelfs een contract getekend bij een werkgever.”

* Vanwege de privacy zijn de namen en de foto in dit verhaal fictief.