Wat is cliëntondersteuning?

We willen uiteraard allemaal meedoen in de samenleving. Dat is niet voor iedereen zo eenvoudig. Heb je een beperking of een chronische ziekte? Of ken je iemand in die dit heeft? Dat weet je dat soms wat hulp of ondersteuning welkom is. Je kunt hiervoor terecht bij een cliëntondersteuner van MEE. Maar wat is cliëntondersteuning eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden?

Hulp bij het regelen van zorg en ondersteuning

De cliëntondersteuner helpt je bij het regelen van zorg en ondersteuning. Samen bekijken we welke vragen of problemen je hebt en wat je nodig hebt om deze samen op te lossen. Dat kan van alles zijn.

Vragen die je kunt hebben gaan vaak over zelfstandig kunnen wonen, het vinden van werk of over iets met school. Over gezondheid of sport. Bezig kunnen zijn in de wijk waar je woont of wanneer je het lastig om te reizen met het openbaar vervoer.
We helpen je ook als je het moeilijk vindt om met geld om te gaan of als je schulden hebt of denkt te krijgen. Of leven met een beperking in het algemeen.

Wat doet een cliëntondersteuner?

Weet je zelf niet goed wat je nodig hebt?
Dan helpt de cliëntondersteuner jou om dit in kaart te brengen. De cliëntondersteuner weet ook welke mogelijkheden er zijn en samen bespreek je wat het beste bij jou past om tot een oplossing van je vraag te komen. Maar ook hoe je die steun kunt aanvragen en regelen. Bijvoorbeeld met behulp van je eigen netwerk, vrijwilligers of professionele organisaties. Samen kijken we wat het beste aansluit op je vraag.