Door constructieve samenwerking werd het een dynamisch geheel

Op donderdag 16 maart organiseerde Zorg- en Veiligheidshuis De Markiezaten de stakeholdersbijeenkomst LVB en Criminaliteit. De MEE Academie was uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst een interactieve presentatie te geven over LVB (licht verstandelijke beperking). We vroegen Leon Langenberg, manager Zorg- en Veiligheidshuis De Markiezaten, om een terugblik op de samenwerking en de presentatie.

Dynamisch geheel

‘De samenwerking met Sanna (projectleider Kennisoverdracht) was heel coöperatief. Ze bracht ideeën in en had een flexibele benadering. Zo heeft zij een presentatie op maat gemaakt, zodat deze goed aansloot op het programma en de verwachtingen van de aanwezige deelnemers. De trainers waren goed voorbereid op onze specifieke groep en door hun samenwerking werd het een dynamisch geheel. Het bereiken van interactie met de zaal was een uitdaging vanwege het verschil in het kennisniveau over het onderwerp. Er waren namelijk 130 aanmeldingen van verschillende organisaties zoals gemeenten, politie en zorgpartijen. Gelukkig kwamen er volop reacties uit de zaal en is kennis over LVB op verschillende manieren en niveaus gedeeld.

Sterke presentatie door en samenwerking met MEE heeft zeker bijgedragen  aan bereiken van ons doel.

Bijdrage aan ons doel

Ons doel was om het onderwerp ‘LVB en Criminaliteit’ op het netvlies te krijgen bij de aanwezige organisaties en ze tot nadenken te zetten. Veel LVB’ers komen in aanraking met justitie. Het benaderen van deze groep vergt een andere aanpak. Medewerkers moeten alerter zijn op signalen en daarop de juiste benadering toepassen. Deze dag heeft zeker een bijdrage geleverd aan ons doel. De presentatie werd zeer gewaardeerd en de duo presentatie van Sanna Elsendoorn en Conny Stroop was sterk. Ik beveel MEE Academie zeker aan!’, aldus Leon Langenberg, manager Zorg- en Veiligheidshuis De Markiezaten.