Dag van de Cliëntondersteuning 2022

Op vrijdag 4 november 2022 viert BCMB, de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners, de Dag van de Cliëntondersteuning. Dit is de eerste keer dat deze dag wordt gevierd. Op en rond deze datum vraagt BCMB aandacht voor het vakgebied van (onafhankelijke) cliëntondersteuning. Lees er hier meer over.

Bij vragen die je moeilijk kunt overzien en waarbij je ondersteund wilt worden, kun je een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant vragen om met je mee te denken. De cliëntondersteuner staat naast je en helpt je als je hulpvragen hebt. Zo gaat de cliëntondersteuner met jou mee als je een lastig of ingewikkeld gesprek hebt met een zorgorganisatie of de gemeente.

Bij MEE West-Brabant werken ervaren en hoogopgeleide cliëntondersteuners (hbo geschoold). Zij staan naast je, kennen de weg in de zorg en kunnen je helpen bij gesprekken met zorgorganisaties of de gemeente. Cliëntondersteuning is gratis en je hebt er geen verwijsbrief voor nodig.

Dag van de Cliëntondersteuning

Op en rond 4 november (Dag van de Cliëntondersteuning) vraagt BCMB aandacht voor (onafhankelijke) cliëntondersteuning met een signaleringsrapportage, interviews, praatplaten en een bijeenkomst met de belangrijkste samenwerkingspartners. Op de website van BCMB staat meer informatie. De thema’s in 2022 zijn ‘Toegang en beschikbaarheid van voorzieningen’, ‘Domeinoverstijgende knelpunten’ en ‘Onafhankelijke cliëntondersteuning’.