Dag van de Cliëntondersteuning

Op zaterdag 4 november 2023 is het Dag van de Cliëntondersteuning. Tijdens deze dag wordt (onafhankelijke) cliëntondersteuning extra op de kaart gezet en is er aandacht voor het vak van cliëntondersteuner. Lees er hier meer over.

Bij vragen die je moeilijk kunt overzien en waarbij je ondersteund wilt worden, kun je een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant vragen om met je mee te denken. De cliëntondersteuner staat naast je en helpt je als je hulpvragen hebt. Zo gaat de cliëntondersteuner met jou mee als je een lastig of ingewikkeld gesprek hebt met een zorgorganisatie of de gemeente. Dit wordt onafhankelijke cliëntondersteuning genoemd.

Daarnaast kunnen onze cliëntondersteuners jou helpen op allerlei andere gebieden, bijvoorbeeld wanneer je hulp nodig hebt bij het aanvragen van regelingen, wanneer je geldzorgen hebt of wanneer je hulp nodig hebt bij leven met een beperking (niet-aangeboren hersenletsel, autisme of een licht verstandelijke beperking). Dit is algemene cliëntondersteuning.

MEE West-Brabant biedt al jarenlang cliëntondersteuning aan inwoners in heel West-Brabant. Bij ons werken ervaren en hoogopgeleide cliëntondersteuners (hbo geschoold). Cliëntondersteuning is bovendien gratis en je hebt er geen verwijsbrief voor nodig.

Ervaringen van anderen

Ben je benieuwd wat cliëntondersteuning precies inhoudt? Lees de ervaringen van anderen en ontdek hoe zij zijn ondersteund door de cliëntondersteuners van MEE West-Brabant! Lees bijvoorbeeld de ervaringsverhalen van Siem, Henry of Tabitha.