Jonge mantelzorgers vinden steun bij elkaar: “Sara begrijpt mij”

Zorg jij voor een familielid en wil je in contact komen met andere jonge mantelzorgers? Mantelzorg Roosendaal nodigt jou uit voor het mantelzorgevenement op woensdag 1 juni 2022. Je ontmoet er andere jongeren en je kunt ervaringen uitwisselen.

Van 1 tot 7 juni is het Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor jongeren die voor een familielid zorgen. Deze zorgtaken kunnen soms intensief en zwaar zijn. Mantelzorg Roosendaal is er voor alle inwoners van gemeente Roosendaal die mantelzorg verlenen. Zij krijgen ondersteuning op maat, advies en praktische tips. Ook worden mantelzorgers met elkaar in contact gebracht, zodat ze ervaringen kunnen delen.

Ervaringen mantelzorgers Sara en Shira
Sara (20) en Shira (23) hebben elkaar leren kennen via Mantelzorg Roosendaal. Hun moeders zijn chronisch ziek en hun levens staan in het teken van zorgen, er zijn voor het gezin én zich aanpassen aan de situatie. Sara vertelt: “Het leven thuis is zó veranderd. Mijn moeder is vergeetachtig. Om meer grip op het leven te krijgen, hebben we een gezinskalender met al onze afspraken erop.” Shira vult aan: “Ik herken de verhalen van Sara. Dankzij ons contact ben ik niet langer de enige mantelzorger en dat is fijn. Met Sara kan ik het gesprek aangaan. Zij begrijpt mij.”

Evenement jonge mantelzorgers op 1 juni
Ben jij maximaal 23 jaar oud en wil je contact met andere jonge mantelzorgers? Neem op 1 juni deel aan het mantelzorgevenement van Mantelzorg Roosendaal. Je ontmoet er andere jonge mantelzorgers en je kunt er ervaringen uitwisselen. Het evenement is van 17.00 tot 20.00 uur bij JOC (Sint Josephstraat 14, Roosendaal). Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd en je mag een vriend meenemen. Meld je hier aan. 

Benieuwd naar het hele verhaal van Sara en Shira. Lees dan verder. 

Jonge mantelzorgers