Ken je zorg voor elkaar Breda?

Ken je Zorg voor Elkaar Breda? Deze organisatie is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Miriam Duif is cliëntondersteuner van MEE West-Brabant en werkt sinds 2013 bij Zorg voor Elkaar Breda. Ze spreekt namens het netwerk.

Wij zijn er voor jou
Miriam: “Zorg voor Elkaar Breda helpt individuen, mensen die hulp in het dagelijkse leven of intensieve zorg nodig hebben. Hun hulpvragen kunnen gaan over armoede, schulden, mobiliteit, dementie, eenzaamheid of huisvesting. Ook chronisch zieke mensen en mensen met een beperking kloppen bij ons aan. Wij helpen bij het aanvragen en inregelen van langdurige zorg. Alle medewerkers van Zorg voor Elkaar bieden een luisterend oor en geven nieuwe inzichten, hulp, advies en informatie die helpt. Op een laagdrempelige manier helpen wij mensen weer op weg.

Op de zeepkist
Op maandagochtend hebben wij een ‘zeepkistoverleg’. Een wekelijks overleg waar we elkaar bijpraten. We hebben allemaal onze eigen expertise. En we helpen elkaar om de kennis die we hebben op het goede moment in te zetten. Soms nodigen we experts of netwerkpartners uit om ons te informeren over een bepaald thema. Zo blijven we goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in de wijk.

Buurtpunten
We zijn dichtbij de mensen met spreekuren op verschillende centrale plekken in de wijk. Sinds kort hebben we ook een Buurtpunt in Winkelcentrum Hoge Vucht. Voor veel bewoners is dit makkelijker te vinden en laagdrempeliger dan onze locatie Noorderlicht. Jammer genoeg gaan de spreekuren in het winkelcentrum nu niet door vanwege corona. Zodra het kan pakken we dit meteen weer op. Corona hangt steeds als een donkere wolk boven ons. Gelukkig is er veel creativiteit om de mensen toch te bereiken. Sommige mensen zijn erg verrast door de digitale gesprekken. Dan zeggen ze: ‘Goh, het is net of je bij mij in de kamer zit!’

Goede zorg doen we samen
Zorg voor Elkaar Breda is een netwerk waarbij veel organisaties zijn aangesloten. We werken samen met verschillende partners in de wijk. Dat is echt belangrijk. We schakelen veel met Surplus, StiB, de woningcorporaties, de wijkcentra, de gemeente, GGZ en vrijwilligers uit de wijk. Er gebeurt veel in de wijk, dus we moeten onze krachten bundelen. Dat gaat heel goed.

Hoe gaat het in de praktijk?
In een gesprek met mensen luisteren we naar hun verhaal en halen we hun mogelijkheden en talenten naar boven. Dit komt erop neer dat we niet alleen over zorgen en problemen praten, maar ook naar kwaliteiten vragen. Dat doen we door te vragen: Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Wie heb je om je heen? Zo zoeken we samen naar praktische oplossingen.”

Wij staan voor je klaar
Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.
Kom langs bij onze spreekuren op onze locatie Noorderlicht, Cornelis Florisstraat 25, ingang 3 bij het grasveld.

  • Maandag van 13.30 tot 15.30
  • Donderdag van 10.00 tot 1200 uur. Wij zijn gesloten op 30-12 en 6-1.

Niet zo mobiel? Wij komen graag naar je toe.
Bel naar telefoonnummer: (076) 525 15 15.

Of neem een kijkje op onze website: www.zorgvoorelkaarbreda.nl


Uit Koers, wijkblad Hoge Vucht. Tekst: FemfaTAAL /Foto: Imirafoto