Waardering van de gemeente voor Roosendaalse mantelzorgers

Op 24 augustus hebben alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij het mantelzorgsteunpunt Roosendaal persoonlijk informatie ontvangen over de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Na aanvraag ontvangen zij op 10 november, de Dag van de mantelzorg, uit naam van de gemeente Roosendaal per post een Pluim waarmee ze iets leuks voor zichzelf te kunnen doen of kopen.

Dankzij mantelzorgers kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen en doen ze minder snel een beroep op professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeente Roosendaal. Daarom mag het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal namens de gemeente ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden.

Compliment
De mantelzorgwaardering kunt u aanvragen van 31 augustus tot en met 27 september. Voorwaarde is dat de persoon waarvoor u zorgt in de gemeente Roosendaal woont. Ook moet u als mantelzorger geregistreerd staan bij het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal. Ontvangt u mantelzorg of kent u mensen in uw omgeving die mantelzorg verlenen aan een naaste? Vertel hen dan over deze waardering. Iedereen die op deze manier voor iemand anders zorgt verdient daar immers een compliment voor.

Informatie en steun
Mantelzorg is iets wat je overkomt en is vaak een geleidelijk proces; het begint meestal klein en kan eindigen in 24-uurs zorg. En komt die bovenop het werk, gezin, huishouden en hobby’s. Als mantelzorger kunt u voor informatie en steun terecht bij het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal. Ook respijtzorg is mogelijk. Hierbij draagt u als (overbelaste) mantelzorger de zorg tijdelijk over aan iemand anders, zodat u kunt bijtanken. Staat u nog niet geregistreerd? Neem dan contact op met het steunpunt via (088) 02 82 600 of info@mantelzorgroosendaal.nl.

Aanvragen mantelzorgwaardering
Meer informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering vindt u hier.