Waardering van de gemeente voor Roosendaalse mantelzorgers

Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg Roosendaal hebben persoonlijk informatie ontvangen over de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Na aanvraag ontvangen zij op 10 november, de Dag van de mantelzorg, uit naam van de gemeente Roosendaal een Roos cadeaukaart. Deze cadeaukaart is te besteden bij  ± 53 winkels en horecazaken in de Roosendaalse binnenstad.

Dankzij mantelzorgers kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen en doen ze minder snel een beroep op professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeente Roosendaal. Daarom mag Mantelzorg Roosendaal namens de gemeente ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden.

Compliment
De mantelzorgwaardering kan digitaal aangevraagd worden tot en met 9 september 2021. Voorwaarde is dat de persoon waarvoor wordt gezorgd in de gemeente Roosendaal woont. Ook als u niet geregistreerd bent als mantelzorger kunt u de waardering aanvragen. Ontvangt u mantelzorg of kent u mensen in uw omgeving die mantelzorg verlenen aan een naaste? Vertel hen dan over deze waardering. Iedereen die op deze manier voor iemand anders zorgt verdient daar immers een compliment voor.

Aanvragen mantelzorgwaardering
U vraagt de mantelzorgwaardering digitaal aan middels het aanvraagformulier.
Doe dit voor 9 september 2021. Na de aanvraag ziet u een melding dat uw aanvraag is verstuurd. U ontvangt geen bevestiging in uw mailbox.
Wordt u aanvraag geaccepteerd dan ontvangt u rond 10 november de Roos cadeaukaart in uw brievenbus. Wordt uw aanvraag afgewezen kan krijgt u hierover bericht.

Voorwaarden voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering

  • Een mantelzorgwaardering aanvragen kan één keer per kalenderjaar.
  • De mantelzorgwaardering dient jaarlijks aangevraagd te worden.
  • De persoon waarvoor u zorgt, woont en is ingeschreven in de gemeente Roosendaal.
  • Er wordt 1 mantelzorgwaardering per zorgvrager verstrekt.
  • Het is NIET verplicht om geregistreerd te staan als mantelzorger / ingeschreven te staan bij Mantelzorg Roosendaal.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van de waardering kijkt u op www.inwonersondersteuningroosendaal.nl