MEE initiatieven

MEE West-Brabant neemt en ondersteunt graag  initiatieven. MEE op Weg is er één van.

Mensen die zelfstandig kunnen reizen, zijn zelfredzamer en kunnen dus beter meedoen in de samenleving. Volwassenen hebben meer kans op werk. Scholieren hoeven niet meer met de taxi. Daarom is er MEE op Weg. Hierbij koppelen we een deelnemer aan een maatje. Stap voor stap leert de deelnemer om zelfstandiger te reizen: lopend, fietsend of met het openbaar vervoer.

Stap voor stap naar zelfstandig reizen

Deelnemers aan MEE op Weg volgen een traject op maat. Daarin helpen we hen stap voor stap verder. Het traject begint meestal met het opbouwen van (zelf)vertrouwen. Veel deelnemers moeten leren omgaan met de extra prikkels in het verkeer of in het openbaar vervoer. We gaan aan de slag met onzekerheden en stimuleren het zelfvertrouwen.  We houden vast aan kleine leerdoelen. We stellen samen een plan op. Hierin staat welke route de deelnemer wil oefenen. Het maatje begeleidt de deelnemer bij het afleggen van deze route en helpt waar nodig. Samen op pad totdat het alleen lukt.

Resultaten

De MEE-organisaties boeken goede resultaten. Het slagingspercentage ligt op 95% en de gemiddelde waardering van ouders en deelnemers is een 9,4. Uit onderzoek in Rotterdam Rijnmond bleek ook dat deelnemers van MEE na twee jaar nog altijd zelfstandig reizen (95%) en ook nieuwe routes hebben aangeleerd. Ouders geven aan dat MEE op Weg meer effect heeft: deelnemers durven door het groeiende zelfvertrouwen vaak ook andere uitdagingen aan te gaan.

Interesse in MEE op Weg?

Wil je meer weten van leren om zelfstandig te reizen naar school, werk of dagbesteding, bel dan met MEE West-Brabant 076 5223090.
Voor de folder klik hier.