MEE op Weg, zelfstandig reizen naar school of werk

Mensen die zelfstandig kunnen reizen, zijn zelfredzamer en kunnen dus beter meedoen in de samenleving. Volwassenen hebben meer kans op werk. Scholieren hoeven niet meer met de taxi. Daarom is er MEE op Weg. Hierbij koppelen we een deelnemer aan een maatje. Stap voor stap leert de deelnemer om zelfstandiger te reizen: lopend, fietsend of met het openbaar vervoer.

Stap voor stap

MEE op Weg is een een traject op maat. Samen stellen we een plan op. We stippelen de route uit, kijken wat de beste dag is om te oefenen en zoeken we een maatje die met jou mee reist. Zodat het veilig en vertrouwd raakt. Stap voor stap dus, totdat je zelf verder kunt.

Resultaten

Het beste resultaat dat we kunnen halen met elkaar is dat je je onafhankelijker voelt. Vrijer wordt ook vaak genoemd.
Uit onderzoek in Rotterdam Rijnmond bleek ook dat deelnemers na twee jaar nog altijd zelfstandig reizen (95%) en ook nieuwe routes hebben aangeleerd. Ouders geven aan dat MEE op Weg meer effect heeft op hun kinderen: deelnemers durven door het groeiende zelfvertrouwen vaak ook andere uitdagingen aan te gaan.

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ‘Mee op Weg’ en of dat ook mogelijk is in jouw gemeente? Bel dan met MEE West-Brabant
076 5223090. Voor de flyer klik hier.