MEE West-Brabant nu ook in Altena, Geertruidenberg en Oosterhout

MEE West-Brabant biedt cliëntondersteuning in veertien gemeenten in West-Brabant. Sinds 1 januari 2024 is het werkgebied uitgebreid en zijn de gemeenten Altena, Geertruidenberg en Oosterhout toegevoegd. Dankzij deze aansluiting is MEE West-Brabant ook aanwezig in West-Brabant Noord.

MEE West-Brabant biedt cliëntondersteuning in de gemeenten Breda, Drimmelen, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Zundert, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Inwoners kunnen bij MEE West-Brabant terecht wanneer ze hulp of ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld bij leven met een beperking en de levensgebieden die daarmee te maken hebben. Denk aan werken, wonen, gezin en relaties of geldzaken. De MEE-cliëntondersteuners hebben expertise bij leven met niet-aangeboren hersenletsel, autisme en licht verstandelijke beperking.

Uitbreiding met drie gemeenten
Sinds1 januari 2024 is ons werkgebied uitgebreid met drie aangrenzende gemeenten, namelijk Altena, Geertruidenberg en Oosterhout. Inwoners van deze gemeenten werden tot voorheen ondersteund door cliëntondersteuners van MEE Plus regio Brabant Noord (onderdeel MEEVivenz). MEE Plus regio Brabant Noord is, net als MEE West-Brabant, aangesloten bij de landelijke vereniging MEE NL. Vanwege de regionale indeling is aansluiten bij MEE West Brabant een logische stap gezien verschillende regionale ontwikkelingen. De cliëntondersteuners van MEE Plus regio Brabant Noord die werkzaam zijn in Altena, Geertruidenberg en Oosterhout, zijn ook mee over naar MEE West-Brabant.

Regionale samenwerkingen verder verstevigen
Robert van der Krogt, bestuurder MEE West-Brabant: “We zijn zeer blij met de uitbreiding van ons werkgebied en de toevoeging van de aangrenzende gemeenten Altena, Geertruidenberg en Oosterhout. Dankzij deze toevoeging kunnen we onze regionale samenwerkingen verder verstevigen. We kijken uit naar een goede samenwerking met de gemeenten Altena, Geertruidenberg en Oosterhout. Bovendien kijken we uit naar het voorzetten van de ondersteuning van inwoners van de betreffende gemeenten. MEE West-Brabant zet zich in voor een samenleving die toegankelijk is voor iedereen. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Ook als je een beperking hebt. Iedere dag leveren onze cliëntondersteuners hier een waardevolle bijdrage in.”

Klik op onderstaande kaart voor een grote weergave.