Niet-aangeboren hersenletsel leeft bij professionals

Het blijkt dat veel professionals in de zorg en het sociale domein graag willen weten hoe ze mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten nog beter kunnen ondersteunen in de thuissituatie. Maar liefst 1440 mensen logden op 25 november 2021 live in op het MEE webinar ‘NAH: thuis begint het pas.’

Jaarlijks worden in Nederland circa 140.000 mensen, jongeren en ouderen, getroffen door een hersenletsel. Dit heeft vaak grote impact op het leven van zowel de getroffenen als hun naasten. De wereld is voor hen niet meer zoals hij was en zal dat ook niet meer worden. NAH heeft gevolgen voor het gedrag, de cognitie en de emotie. Dat kan regelmatig problemen opleveren, zowel voor de persoon met niet-aangeboren hersenletsel als voor de mensen om hem of haar heen. Om hen goed te kunnen ondersteunen vraagt van professionals inzicht in deze gevolgen en kennis hoe daarmee om te gaan.

Praktische tips

In het webinar gaven zowel ervaringsdeskundigen als professionals, gespecialiseerd in NAH, vanuit hun persoonlijke kennis en ervaring inzicht in de gevolgen van NAH in iemands leven. Ze gaven daarbij praktische tips om in de eigen beroepspraktijk toe te passen.

Enorm gewaardeerd

Uit de reacties die deelnemers in de chat achterlieten, blijkt wel dat dit enorm gewaardeerd werd. Een bloemlezing: “Wat een leerzame uitzending met diverse sprekers, dankjewel MEE voor deze interessante gratis webinar.”, “ja veel tips gehad. Bedankt voor de webinar”, “Veel interessante informatie waarmee we aan de slag kunnen!”, “Super goed, boeiend en zeer interessant Webinar, zowel dagvoorzitter als professionals als ervaringsdeskundigen en naasten! DANK”.

Terugkijken?

Heb je het webinar gemist of wil je het nogmaals bekijken? Via deze link kom je bij de opname. Het webinar begint daar op 17 minuut 30. (Wel nog even inschrijven als je dat niet al had gedaan.)

Meer weten over omgaan met NAH?

Wil je je verder verdiepen en je dienstverlening aan mensen en naasten met NAH nog verder optimaliseren? Bekijk dan het trainingsaanbod van MEE West-Brabant.