Stage lopen en zelfstandig aan de slag, dat kan bij MEE West-Brabant!

MEE West-Brabant als werkgever zet in op zelforganiserend zijn, eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en dragen en talenten mogen benutten. Als student in ons studententeam kun je leren en werken als een echte professional. Dat vraagt wat, maar brengt je tevens een nieuwe waardevolle ervaring.

MEE West-Brabant heeft plaats voor 11 enthousiaste studenten van Avans Hogeschool te Breda Social Work (voltijd, derdejaars). Het betreft een praktijkstage voor het schooljaar 2021-2022.

Stage bij MEE, wat doen we?
MEE West-Brabant ondersteunt in alle levensfasen en op alle levensgebieden, zoals
leren en werken, samenleven en wonen, persoonlijke ontwikkeling en geldzaken en regelgeving. MEE neemt drempels weg die meedoen in de weg kunnen staan. Wij doen dit door het inzetten en delen van onze kennis en expertise aan professionals, mensen met een beperking en hun omgeving. Maatschappelijke bewustwording speelt hier in een bredere opzet een belangrijke rol in.

MEE biedt stageplekken aan in Roosendaal (Breda is reeds voorzien):

MEE is partner in Zorg voor Elkaar Breda. Dit betekent voor jou als student bij MEE West-Brabant dat je zowel deelneemt aan een studententeam als functioneert in een Zorg voor Elkaar wijkteam in Breda. Zo kom je in aanraking met een zeer brede doelgroep, een grote diversiteit aan hulpvragen en leer je samen werken met alle organisaties in het maatschappelijk werkveld.

In Roosendaal is MEE partner in Inwonersondersteuning Roosendaal. Het werkt hier hetzelfde als in Breda. Je neemt zowel deel aan het studententeam als aan het wijkteam waar je aan verbonden bent in Roosendaal.

Heb je interesse?
We ontvangen jouw motivatie brief en CV, bij voorkeur voor 1 mei, via vacature@meewestbrabant.nl. Beschrijf in je brief (max 1 A4) wat jouw motivatie, kwaliteiten en leerpunten zijn en waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor een stage bij ons Studententeam MEE West-Brabant.

Studenten vertellen:                                                (Leerjaar 2020-2021)

Anne Holleman:
Wanneer je opzoek bent naar een stage waarbij je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt, dan ben je op het juiste adres bij MEE! MEE neemt studenten zeer serieus en je voelt je dan ook gelijk een onderdeel van het team. Je krijgt bij MEE te maken met verschillende doelgroepen en hulpvragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van hulpverlenen op de verschillende gebieden en kun je ontdekken wat past bij jou als professional. Je krijgt hier ook de ruimte voor. Ook krijg je de kans om te netwerken waardoor je als stagiaire al een groot netwerk op kunt bouwen wat je weer mee kunt nemen in de toekomst! Wanneer je van aanpakken houdt en niet bang bent om ‘out of the box’ te denken solliciteer dan bij MEE!

Linda Sommen:
In deze stage bij MEE leer je jezelf op verschillende vlakken kennen. Ook leer je meer over de diverse doelgroepen en hoe de zorg in Breda vormgegeven wordt. Een stage bij MEE is dé ideale plek om je netwerk uit te breiden. Je leert mensen kennen van netwerkorganisaties en werkt hiermee samen. De hulpvragen waar je mee te maken krijgt, zijn heel breed. Dat maakt dat je veel kunt leren, geen enkele dag hetzelfde verloopt en het altijd weer een uitdaging blijft. Als stagiaire hoor je erbij en word je gezien als een waardig collega. Dat maakt dat de sfeer in het team erg prettig is. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, je mag alles aan collega’s vragen en niets is teveel gevraagd. Er is ruimte voor eigen ontwikkeling, maar ook voor een grapje en een lolletje ben je bij MEE aan het juiste adres.