Totaalprogramma: Autisme

Het totaalprogramma Autisme bestaat uit twee trainingen, namelijk de training ‘Herkennen van en omgaan met mensen met autisme’ en de verdiepingstraining ‘Autisme en stress’. Je volgt deze trainingen aansluitend aan elkaar en doorloopt hiermee het totale programma-aanbod op autisme.

Totaalprogramma

De trainingen richten zich op het vergroten van kennis op het gebied van omgaan met mensen met autisme. Door middel van diverse interactieve werkvormen staat het verdiepen van kennis, bewustwording en het oefenen van vaardigheden centraal. Tijdens belevingsoefeningen ervaar je als deelnemer hoe het is om je met autisme staande te houden in onze samenleving. Deze ervaring in combinatie met het theoretisch kader leidt tot begrip, inzicht en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een vorm van autisme.

Tijdens de verdiepingstraining krijg je nog meer tools aangereikt om voorspelbaarheid, veiligheid en duidelijkheid te bieden in jouw ondersteuning. Ook krijg je verdiepende theorie over autisme bij mannen en bij vrouwen. Het verschil hierin kan van invloed zijn bij hoe je aansluiting kunt vinden bij iemand met autisme. Tijdens deze trainingen is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies mee te geven.

Voor wie

De training is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk (of als naaste) te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met autisme. Je opleidingsniveau is minimaal mbo 4.

Resultaat

Na het volgen van deze trainingen:

  • Begrijp jij hoe het brein werkt van iemand met autisme;
  • Weet je wat prikkelverwerking is en hoe de prikkelverwerking van mensen met autisme werkt;
  • Weet je wat verkeerde koppelingen zijn en hoe dit werkt;
  • Weet jij wat kenmerken zijn van mensen met autisme en kan je deze herkennen;
  • Weet je wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen vrouwen en mannen met autisme;
  • Weet je wat een co-morbide stoornis is en hoe dit eruitziet bij mensen met autisme;
  • Herken je overprikkeling en onderprikkeling en ben je in staat tools toe te passen om hierin te ondersteunen;
  • Ervaar je tegen welke frustraties mensen met autisme aan kunnen lopen;
  • Ben jij in staat meer voorspelbaarheid en duidelijkheid te bieden door het toepassen van diverse tools die je aangereikt krijgt in de training.

 

In-company maatwerktrajecten

Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 028 27 50.

Informatie

Onderwerp:
Autisme
Niveau:
Mbo4 en Hbo
Type:
Totaalprogramma
Accreditatie:
8 punten (RP)
4 punten (SKJ)
Investering:
€ 225 (ex. BTW)
Locatie:
MEE West-Brabant
Stadionstraat 28
4815 NG Breda
Inschrijven gesloten

Contact met de MEE Academie

De MEE Academie is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg de MEE Academie