Training: Herkennen van en omgaan met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verandert iemands leven permanent. Zowel voor de persoon met het letsel als voor de omgeving leveren de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied vaak drempels op. Naar schatting krijgen jaarlijks 140.000 mensen te maken krijgen met een vorm van hersenletsel. In Nederland leven ongeveer 650.000 mensen met de gevolgen van NAH.

Training

Als deelnemer van deze training ga je zelf ervaren waar mensen met NAH tegenaan kunnen lopen en welke emoties dit kan oproepen. De belevingsopdrachten zullen je begrip, inzichten en praktische handvatten geven in het omgaan en communiceren met mensen met NAH. Het opdoen van dieptekennis, tools en tips in de begeleiding van en de communicatie met mensen met NAH, staat tijdens dit programma centraal. Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies mee te geven.

Voor wie

Dit programma is voor iedereen die vanuit zijn beroep of vrijwilligerswerk (óf als naaste) te maken heeft met kinderen en/of volwassenen met NAH.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • Weet je wat NAH is;
  • Ken je de mogelijke oorzaken van NAH;
  • Weet je het verschil tussen aangeboren, traumatisch en niet-traumatisch hersenletsel;
  • Ken je de zichtbare en onzichtbare gevolgen van NAH voor de cliënt en zijn omgeving;
  • Heb je tips gekregen in de begeleiding van en de communicatie met mensen met NAH;
  • Heb je door de ervaringsoefeningen een beeld gekregen wat voor invloed NAH kan hebben op het leven van mensen met NAH en hun omgeving.

In-company maatwerktrajecten

Het is ook mogelijk om deze training in-company te volgen. Wil je weten hoe deze training voor jouw organisatie op maat gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op via opleidingen@meewestbrabant.nl of bel 088 028 27 50.

inschrijven

Startdatum(s)

ma 11 november 2024
ma 07 april 2025

Informatie

Onderwerp:
NAH
Niveau:
Mbo
Type:
Training
Accreditatie:
8 punten (RP)
4 punten (SKJ)
Investering:
€ 225 (ex. BTW)
Locatie:
MEE West-Brabant
Stadionstraat 28
4815 NG Breda

Contact met de MEE Academie

De MEE Academie is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg de MEE Academie