Veilig mailen!

In deze privacyverklaring leggen we uit welke maatregelen MEE West-Brabant heeft genomen om veilig te mailen.

Het gaat om mailcontacten tussen hulpverleners en cliënten, externe professionals, gemeenten en alle anderen die bij de hulpverlening zijn betrokken. Zorgvuldig en veilig omgaan met persoonlijke informatie is een belangrijk onderdeel van het werk van MEE West-Brabant.

MEE West-Brabant gebruikt ZIVVER voor het versturen van persoonlijke informatie via e-mail. ZIVVER beveiligt berichten met een vertrouwelijke inhoud zoals gevoelige persoonsgegevens. Op deze manier komt die informatie alleen bij mensen voor wie het die bedoeld is.

Wilt u niet per e-mail communiceren dan sturen we u de informatie per post.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Voor u betekent dit dat u beveiligde berichten via ZIVVER van MEE West-Brabant ontvangt. U krijgt deze berichten per e-mail. De e-mail bevat een link naar de beveiligde ZIVVER-omgeving. Dan kunnen er drie situaties ontstaan:

  1. U logt op de beveiligde ZIVVER omgeving in met de toegangscode       die u eerder van MEE West-Brabant heeft gekregen. Deze   toegangscode krijgt u per post bij de aanmelding.
  2. Of onze medewerker geeft deze persoonlijk aan u door tijdens een   (telefoon)gesprek of per sms. De medewerker heeft dan uw mobiele   nummer.
  3. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met     de medewerker van MEE die u heeft gemaild.

U hoeft geen ZIVVER-account aan te maken om het bericht te lezen of om erop te reageren. Als u vaker persoonlijke informatie via ZIVVER uitwisselt, is dit wel handig zelf een gratis ZIVVER-account aan te maken. Dit zorgt ervoor dat u niet elke keer een code hoeft in te vullen. In deze film ziet u hoe het werkt: https://support.zivver.com/nl/kb/articles/een-zivver-account-registreren

Op deze pagina vindt u nog andere uitlegfilms over het gebruik van ZIVVER: https://support.zivver.com/nl/kb/veilig-mailen-vanuit-de-zivver-webapp