Cliëntondersteuning

Gewoon meedoen, ook als je een beperking hebt. Soms heb je daar hulp of ondersteuning bij nodig. Je kunt een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant vragen om met je mee te denken. Hoe klein of groot jouw vraag ook is.

Algemene cliëntondersteuning

Kennis van diverse beperkingen

Cliëntondersteuning is voor iedereen met een vraag over leven met een beperking. Of je nu een vraag hebt voor jezelf óf voor iemand in je omgeving. De cliëntondersteuners van MEE West-Brabant hebben veel kennis van leven met beperkingen als autisme, licht verstandelijke beperking (LVB) en niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Dit doet MEE West-Brabant

Op álle levensgebieden en voor álle leeftijden

Je kunt bij MEE terecht wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld werk, wonen, gezin & relaties of geldzaken. Onze cliëntondersteuners weten de weg en werken samen met andere organisaties in zorg en welzijn. We denken met je mee om samen tot een goede oplossing te komen. We geven je informatie of advies, kijken met jou naar passende mogelijkheden en helpen je bij het doen van een aanvraag. Ook kunnen onze cliëntondersteuners je helpen wanneer je een gesprek hebt met de gemeente, het UWV of een zorgaanbieder. We bereiden het gesprek met je voor en kunnen je tijdens het gesprek begeleiden.

Geen verwijsbrief nodig

Gratis en zonder verwijzing

Iedereen mag gratis gebruikmaken van de ondersteuning van MEE West-Brabant. Altijd, hoe klein of groot jouw vraag ook is. Je hebt hier geen verwijsbrief voor nodig. We helpen je op weg, zodat je zelf weer verder kunt. Eventueel met behulp van de mensen om jou heen, jouw netwerk.

Contact MEE West-Brabant

Het Regionaal Service Punt van MEE West-Brabant is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur.

Meldpunt Crisiszorg

Heb je te maken met een noodsituatie, bel naar Meldpunt Crisiszorg West-Brabant. Dit is dag en nacht bereikbaar.