Webinar 'Leefbaarheid in de Wijk'

Omgaan met weerstand en onbegrip, wat kun je van elkaar leren?

Inzetten op leefbaarheid in de wijk, gaat niet zonder medewerking van de wijkbewoners. Vaak gaat dat soepel, soms loopt het contact anders dan gehoopt.

In dit webinar gaan we in op weerstand en onbegrepen gedrag, dat voortkomt uit een niet-zichtbare beperking. Waar loop je als medewerker van een woningcorporatie, van een wijkteam of als zorgverlener tegenaan in het contact met bewoners met een niet-zichtbare beperking? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar beter begrijpt en daarmee vervelende situaties en escalaties voorkomt? En wat kun je van elkaar leren om samen de leefbaarheid in de wijk te verbeteren?

We gaan in gesprek met onder andere een directeur van een woningcorporatie, een wijkbeheerder, een medewerker sociaal team, huurders met een niet-zichtbare beperking en professionals van MEE. Zij geven vanuit hun eigen ervaring en expertise inzichten en tips, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werk.

Voor wie?
Dit interactieve webinar is interessant voor professionals werkzaam in de wijk, zoals medewerkers van woningcorporaties, sociale wijkteams, gemeente en hulpverleningsinstanties.

Wanneer?
Donderdag 24 november van 16:00 – 17:00 uur

Programma
Ronde 1:
Waar lopen professionals in de wijk, zoals woningbouwcorporaties tegenaan in hun contact met wijkbewoners met een niet-zichtbare beperking? Hoe gaan ze daarmee om?

Ronde 2:
Wat ervaren bewoners met een niet-zichtbare beperking in hun contact met professionals in de wijk en met woningcorporaties? Wat werkt wel en wat niet?

Ronde 3
Op welke manier kan een professional van een woningcorporatie en de professional in de wijk de mensen met een niet-zichtbare beperking beter bereiken en betrekken? En hoe voorkom je miscommunicatie en weerstand? Hoe herken je signalen die aangeven dat er sprake kan zijn van een niet-zichtbare beperking?

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Hier zijn geen inschrijfkosten aan verbonden.

Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel graag een link naar de opname van het webinar ontvangen? Dat kan: schrijf je in via deze link.