Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas

Gratis webinar
‘Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas’

Donderdag 25 november | 15:30 – 17:00 uur

Professionals opgelet! Kom je in je werk wel eens iemand tegen met een niet-aangeboren hersenletsel? Dan is het belangrijk om te weten dat voor deze persoon het leven totaal op zijn kop staat en dat dit ook niet meer overgaat. Dit heeft ook een enorme impact op gezinsleden, collega’s, vrienden en familie en dat wordt vaak niet goed onderkend en over het hoofd gezien. Na de eerste revalidatieperiode worden vooral thuis en in dagelijkse situaties de gevolgen voor iedereen zichtbaar en merkbaar. Om te zorgen dat mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten veel sneller de juiste hulp en ondersteuning kunnen vinden verdient dit thema meer aandacht.

In dit online programma is er ruimte voor interactie en gaan we in dieper in op de gevolgen voor de getroffene en zijn/haar naasten in de dagelijkse leefomgeving. Artsen, professionele begeleiders, ervaringsdeskundigen, gezinsleden en een vertegenwoordiger van een patiëntenvereniging delen hun kennis en ervaringen. Je krijgt tips en handreikingen die je als professional in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Dit webinar geeft je meer inzicht in

  • wat er thuis, in het sociale netwerk en in de werkomgeving van iemand met een niet-aangeboren hersenletsel nodig is,
  • hoe naasten ontlast kunnen worden,
  • wat jouw rol daarbij zou kunnen zijn.

Voor wie?
Dit gratis webinar is interessant voor professionals, werkzaam in de zorg, in de huisartsenpraktijk, in het sociale domein, bij woningcorporaties, politie of justitie, uitkeringsinstanties, in publieke zaken of de schuldhulpverlening.
Klik hier voor inschrijven