Wlz-spreekuur

Heb je vragen over de Wet langdurige zorg (Wlz), neem dan contact op met een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant. Tijdens ons wekelijks Wlz-spreekuur kun je al jouw Wlz-vragen stellen. Jij of iemand uit je omgeving die jou ondersteunt, krijgt dan meteen advies of antwoord.

Met welke vragen kun je terecht bij het Wlz-spreekuur?

  • informatie en advies over Volledig Pakket Thuis (VPT), Modulair Pakket Thuis (MPT) en
    persoonsgebonden budget (PGB)
  • advies bij opstellen persoonlijk plan in het kader van PGB
  • advies bij aanvraag hulpmiddelen van Wlz of Wmo
  • wachtlijststatus
  • verschillen in hoogte eigen bijdrage Centraal Administratie Kantoor (CAK)

Wlz-spreekuur ook voor professionals

Heb je vragen van je cliënt of patiënt die te maken hebben met de Wet langdurige zorg (Wlz)? Ook dan kun je bellen naar het Wlz-spreekuur. Tijdens het spreekuur kun je al jouw vragen stellen aan een cliëntondersteuner met Wlz-expertise.

Het Wlz-spreekuur is elke maandag van 09.00 tot 11.00 uur. Bel 076 522 30 90.

Meer informatie

Heb je een andere vraag of wil je liever op een andere dag contact? Het Regionaal Service Punt van MEE West-Brabant is elke dag bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer 076 522 30 90.

Iedereen met een Wlz-indicatie voor langdurige zorg kan gratis gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Deze cliëntondersteuning bestaat uit informatie, advies, algemene ondersteuning en zorgbemiddeling. En is erop gericht dat je binnen de wettelijke mogelijkheden, de zorg krijgt die aansluit op je persoonlijke voorkeuren en situatie. Lees meer op de landelijke website www.meeroverwlz.nl